Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

lazy day

Idag var min första lediga dag på två veckor. Riktigt gött att inte ha någonting inplanerat alls! Även om jag inte jobbar så många timmar om dagen, in fact jag jobbar snarare alldeles för få timmar om dagen, så behövs det ändå en dag helt utan förpliktelser då och då tycker jag.

Så vad har jag gjort hela dan då? Tagit världens längsta sovmorgon. Käkat frulle. Gjort ett par utvärderingar. Käkat lunch. Varit en promenad runt Pildammsparken med Plipp. Stretchat lite i 20 minuter. Handlat, tillagat och ätit en god, enkel och hälsosam middag. För övrigt har jag bara chillat. Lagomt!

Jaa jaa, jag vet, som vanligt SÅDÄR snygga bilder, men man ser ju vad det föreställer och det är väl ändå det mest centrala va 😉 ?

Riktigt gott blev det, och SJUKT snabbt och enkelt kockat:

Köp lax. Lägg laxen på något som inte pajar om man smäller in det i ugnen. Smeta på Philadelphia-ost. Krydda efter behag. (Jag körde örtsalt och citronpeppar.) 200 grader i 15 minuter om laxen är tinad, 30 om den är frusen. Skär blomkål i tunna skivor. (Lättare sagt än gjort, men smulor funkar fint det med.) Håll olivolja i stekpanna, stek lagom mycket vitlök litegrann. (Se upp så att vitlöken inte blir bränd för då smakar den vidrigt.) Släng blomkålsskivorna (läs: smulorna) i pannan. (Stekpannan då alltså.) Krydda efter behag. (Jag tyckte att salt och vitpeppar var behagligt.) Plumsa sparris i vatten och koka tills sparrisen är inte riktigt klar. Fiska upp den igen. (Om man vill kan man toppa sparrisen med en klick smör och lite flingsalt. Det gjorde jag.) Ät!

Jag orkade inte riktigt äta upp hela, så Plipp fick sistan. Hon smaskade glatt i sig både sparris och blomkål. Konstig jycke…

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment